Koopprijs

Van € 1.514.500

Aantal woningen

1 (1 beschikbaar)

Woonoppervlakte

233 m2
Type woonhuis
Herenhuis
Woningsoort
Vrijstaand
Perceeloppervlakte
613 m2
Inhoud
1.067 m3

Omschrijving

Robuust, ruim en luxe; dat zijn de steekwoorden voor deze te bouwen dwarskapwoning. Op een heerlijke plek met vrij uitzicht over beschermd natuurgebied 't Varkensland. Royale living met open woonkeuken, werk- of slaapkamer met badkamer op de begane grond. Op de verdieping 4 slaapkamers en 2 badkamers. Een fijne tuin rondom en ruimte om maar liefst 4 auto's te parkeren; 2 parkeerplaatsen en in de vrijstaande dubbele garage met verdieping, ruimte voor nog 2 auto's.

De planning is start bouw maart 2023, oplevering juni/juli 2024.

INDELING Dwarskapwoning (type A)
Entree, hal, trapopgang, gastentoilet. Dubbele openslaande deuren naar de royale living. Rondom ramen om van het prachtige uitzicht te kunnen genieten. De woonkeuken is naar wens in te richten, aansluitend de serre-achtige ruimte; een ideale plek voor een grote eettafel om samen met familie of vrienden te genieten van lange avonden natafelen. Meerdere openslaande deuren naar de rondom gelegen tuin.
De slaap- cq werkkamer met ramen aan 2 zijde van de ruimte ligt naast de badkamer en is via een eigen entree te bereiken.
Verdieping met ruime overloop met vlizotrap naar de vliering. Toilet, 2 badkamers, wasruimte, technische ruimte, 4 slaapkamers.
Vrijstaande dubbele garage met kapverdieping.

WATERGANG
Het landelijk gelegen Watergang is een lintdorp met een varia aan bouwstijlen, van prachtige karakteristieke houten woningen tot robuuste stenen huizen, gebouwd langs de 2 voornaamste straten van het dorp; de Dorpsstraat en de Kanaaldijk. Het project Stiereveld zal zijn ingang krijgen aan de Kanaaldijk. Aan de achterzijde van het project is er het prachtige weidse uitzicht over de weilanden, deel uitmakend van het Varkensland.
Het Varkensland, ook bekend als het Watergangse veld, is een natuurgebied in de gemeente Waterland, tussen de plaatsen Broek in Waterland, Ilpendam en Watergang, ten oosten van het Noordhollandsch Kanaal.
Het oorspronkelijke hoogveengebied van het Varkensland en het Ilperveld werd in de 18e eeuw afgegraven (afgestoken) voor turfwinning. Het Varkensland maakt tegenwoordig deel uit van het Natura 2000-gebied (Ilperveld, Varkensland, Oostzanerveld & Twiske) en is in eigendom van Staatsbosbeheer. Het is een broed- en slaapgebied voor grutto's en andere weidevogels. Het merendeel van het gebied wordt beheerd en bewerkt door plaatselijke boeren.

Vanuit Watergang zit je met de auto binnen een mum van tijd op de ringweg en dus in Amsterdam.
Met de fiets ben je binnen een half uurtje in het centrum van Amsterdam.
En wat denkt u van de noord/zuid lijn? Een minuut of 20 fietsen en dan stapt u in Amsterdam Noord op de Metro, binnen een minuut of 5 staat u op het Centraal Station om vanaf daar uw reis te vervolgen.
Winkel centrum Boven IJ in Amsterdam Noord biedt een keur aan winkels, waaronder supermarkten voorde dagelijkse boodschappen. Hiervoor kunt u uiteraard ook terecht in het nabij gelegen Purmerend.
Middelbare scholieren kunnen terecht in Amsterdam of Purmerend. Prima te doen met openbaar vervoer of op de fiets.
Op nog geen 4 kilometer in Ilpendam vindt u een goede basisschool waar de meeste kinderen uit Watergang met veel plezier heen gaan.

Het dorp is klein, er wonen zo'n 200 mensen, toch worden er in dorpshuis "de Nieuwe Boet" met regelmaat activiteiten georganiseerd. Er is een speeltuin met een o.a. kabelbaan, meerdere schommels, klimrekken en voetbalveldje.
Vanaf 2012 wordt er jaarlijks in mei/juni het 'Tuintonenfestival' georganiseerd, een akoestisch muziek- en theaterfestival in de buitenlucht. En wat te denken van een echte winter in Watergang; de ijzers onder binden en schaatsen maar.

Lees verder...

Abonneer op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Dwarskapwoning in het project Stiereveld

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.