Eerste verdieping , Bouwnummer 3

Koopprijs

€ 389.500

Omschrijving

The Bakery in Assendelft
Driekamerappartement boven de warme bakker
69,7 m2 gbo, verdieping

Aan het langste dorpslint dat Noord-Holland rijk is, de Dorpsstraat in Assendelft met huisnummers tot ruim boven de duizend, wordt in de voormalige bakkerij van Brakenhoff een multifunctioneel gebouw gerealiseerd. Inclusief vier appartementen in het karakteristieke deel: het voormalige woon- en winkelpand op nummer 1054. De benaming? Heel toepasselijk, The Bakery!

De bakkerij, de verswaren gingen hier letterlijk decennialang als warme broodjes over de toonbank, vormt het zichtpunt van dit pand 'hoog' aan de Dorpsstraat. Dwarsgeplaatst, met de goot en gebroken kap ter hoogte van de verdieping, dat hier nog een flinke loods, fabriek en terrein achter zaten, weten alleen de insiders. Deze multifunctionele ruimte wordt opnieuw ingezet voor passende bedrijvigheid. De winkel blijft ook bestaan, al zal de kantoorfunctie de overhand krijgen. De vier appartementen, één op de begane grond en drie op de verdieping, voegen fijne, comfortabele en duurzame woningen aan de bestaande voorraad toe. Met starters, herstarters en fitte doorstromers als doelgroep!

Natuurlijk dient een pand, dat gedeeltelijk uit 1947 stamt, verduurzaamd te worden. Die missie is voortvarend opgepakt met isolatie, materialen en installaties. Het beeldbepalende karakter van het pand en de voormalige bakkerij wordt verder uitgediept door siermetselwerk en matching raampartijen. Niet helemaal teruggrijpen naar hoe het wás, maar kijken wat hier pást. Dat betekent veel ruimte aan de voorzijde, waar op dit autoluwe deel van de Dorpsstraat fietsers en wandelaars meer ruimte krijgen. De brede stoep betekent een bijzondere woonbeleving, met gezelligheid, reuring en toch ook voldoende privacy.

Bouwnummer 3 ligt op de verdieping. Dit appartement van bijna zeventig vierkante meter huist achter de geheel vernieuwde en vooral verduurzaamde kap met manshoge dakkapellen. Het licht valt hier voor en achter ruimschoots binnen, de entree wordt met de buren gedeeld. Er zijn twee slaapkamers in de uitbouw aan de achterzijde, waarvan één met dubbele openslaande deuren toegang biedt tot het woningbrede en bijna zeven meter diepe terras. Het lichte verhoginkje van twee treden naar de achterzijde toe geeft het interieur extra pit.
Ten aanzien van de badkamer en faciliteiten zijn meerdere indelingen denkbaar. De keuken wordt casco opgeleverd. Zoveel mensen, zoveel wensen dus hier wordt alleen het leidingwerk verzorgd. Ventilatie en elektra natuurlijk, geen gas. Maar dat spreekt eigenlijk vanzelf in een appartement met energielabel A [????]. En let op: ook hier komt het voelbare comfort via de vloer!
Naast de twee slaapkamers aan de achterzijde beschikt dit appartement over een separaat toilet en een fijne badkamer. De technische berging en wasruimte kunnen apart, maar ook bij elkaar worden geplaatst. Wie tien vierkante meter voor de grootste slaapkamer ruim voldoende vindt, krijgt meer ruimte voor bijvoorbeeld een ligbad. Heb je liever toch een lengtemetertje méér, voor allebei de slaapkamers, dan kan dat ook. De begrenzing met het heerlijk royale dakterras richting het westen blijft hetzelfde.

De entree ligt aan de Dorpsstraat, de trap wordt met de naaste buren gedeeld.

Bereikbaarheid
Dit deel van de Dorpsstraat is verkeersarm en autoluw. Een fijne combinatie voor wie houdt van dorpse gewoonten, als een praatje maken met de buren en een stukje wandelen langs het spoor. Forenzen kunnen prima hun auto kwijt en rijden in een paar minuten op de A8 richting Amsterdam of op de A9 naar Haarlem. Dat er ook meerdere wegen zijn die naar Schiphol of andere steden leiden, is inmiddels welbekend. Openbaar vervoer is een even sterk middel.
Wie Assendelft kent, wéét dat de bewoners van deze noordelijk gelegen kant van het lintdorp het gemakkelijkst shoppen in het nabijgelegen winkelcentrum, maar dat de Zuiderhoofdstraat van Krommenie een status aparte heeft. Waar je dagelijkse boodschappen, theekopjes en nieuwe sokken hedentendage gewoon thuisbezorgd kunnen worden, vind je hier nog bijzondere boetiekjes, aparte snuisterijen, antiek en curiosa. En veel lekkers natuurlijk. Vers en ambachtelijk. Net als vroeger.

Lees verder...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 389.500
Status
Onder optie

Bouw

Type object
Appartement
Bouwvorm
Nieuwbouw
Type appartement
Bovenwoning
Kenmerk appartement
Appartement
Kwaliteit woning
Luxe

Indeling

Aantal woonlagen
1
Gelegen op
1e woonlaag

Buitenruimte

Locatie
In woonwijk

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Heb je een vraag?

The Bakery

Abonneren op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woningtype Eerste verdieping in het project The Bakery

Hierbij abonneer ik mij op de nieuwsbrief voor dit project en ga ik akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.