The Bakery

The Bakery in Assendelft
Vier twee- en driekamerappartementen in de warme bakker

Aan het langste dorpslint dat Noord-Holland rijk is, de Dorpsstraat in Assendelft met huisnummers tot ruim boven de duizend, wordt in de voormalige bakkerij van Brakenhoff een multifunctioneel gebouw gerealiseerd. Inclusief vier appartementen in het karakteristieke deel: het voormalige woon- en winkelpand op nummer 1045. De benaming? Heel toepasselijk, The Bakery!

Assendelvers kunnen zich vast niet heugen dat er een tijd was vóór bakker Brakenhoff aan de noordoostelijke kant (rustig! bereikbaar! voorzieningen!) van het voormalige boerendorp dat nu onderdeel is van Zaanstad. Sinds 1947 werden hier ambachtelijk gebakken broden verkocht, tot vorig jaar de derde generatie Brakenhoff-bakkers besloot naar 's lands zonnigste gemeente, Bonaire, te verkassen. Het dorp een warme bakker armer, maar nu wordt noord-Assendelft verrijkt met een woonlocatie voor vier startende stellen, jonge gezinnen of fitte doorstromers.

De rustieke gevel wordt gerenoveerd en voorzien van siermetselwerk. Bovenlichten, stenen dorpels, paneel-buitendeuren en getoogd metselwerk tonen respect voor de ambachtelijke historie van het pand. Datzelfde geldt voor de karakteristieke mansarde dwarskap, waar een derde dakkapel niet eens direct opvalt omdat het zo goed past in het straatbeeld.
De verdieping is aan de achterzijde uitgebouwd, waardoor deze van zo'n 66 tot ongeveer 70 vierkante meter in oppervlakte variërende appartementen achter superbeschut liggen. De knusheid van een verkeersluw en fietsvriendelijk dorpslint ligt vóór. Doorgaande verkeer wordt geweerd, waardoor veel ruimte overblijft voor fietsers en wandelaars richting het station, het winkelcentrum of de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Parkeergelegenheid en openbaar groen profiteren volop mee en vergroten de leefbaarheid van dit stukje Zaanse authenticiteit.

Aan dit qua verkeer rustige deel van de Dorpsstraat wordt de voormalige woning op de zuidhoek van het pand vernieuwbouwd naar een fijn tweekamerappartement van ruim 60 vierkante meter. De entree bevindt zich in de steeg, de woonkamer kijkt met twee ramen op de Dorpsstraat. Daar hebben de drie driekamerappartementen hun gezamenlijke of zelfs privé-entree, op de begane grond. Bij elk appartement op de verdieping leidt de grootste van de twee slaapkamers naar een riant dakterras. Tenminste, wij vinden dik vijfendertig vierkante meter westelijk gelegen buitenruimte best bijzonder...

Een transformatie als deze vraagt om een zorgvuldige aanpak. Verduurzamen en renovatie zijn belangrijk voor de kwaliteit en energiezuinigheid, het plaatje moet wel blijven kloppen. Ook comfort, klimaat en betaalbaarheid zijn ingrediënten die wonen tot leven brengen. Wat bij The Bakery perfect is gelukt!

Adres: Dorpsstraat 1054 te Assendelft
Lees verder...
Bnr.
Reset
1 Begane Grond € 325.000

Begane Grond

Bouwnummer 1 - € 325.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

Bekijk meer details

2 Eerste verdieping € 369.500

Eerste verdieping

Bouwnummer 2 - € 369.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

Bekijk meer details

3 Eerste verdieping € 389.500

Eerste verdieping

Bouwnummer 3 - € 389.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

Bekijk meer details

4 Eerste verdieping € 385.000

Eerste verdieping

Bouwnummer 4 - € 385.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Koreman
173 m
Bushalte Zuideinde
279 m
Bushalte Dorpsstraat
385 m
Bushalte Haster
496 m
Bushalte Pont Buitenhuizen
807 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
opleidingscentrum brandweer
4.16 km
Spaarneschool
4.19 km
Basisschool St Bavo
5.06 km
Bosbeek School
5.3 km
Ichthus Lyceum
5.53 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Lidl
235 m
Coop
235 m
Albert Heijn
3.92 km
Gamma
4.29 km
DekaMarkt
4.29 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Zorgcentrum Saendelft
5.75 km
Westzijderveld
5.78 km
Apotheek Velsen Noord
6.03 km
Kind Zorg
6.49 km
duinwijk
6.92 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


Garantie

Dit project wordt gebouwd met een Woningborg garantie.