Loodwitmolenpad , Koog aan de Zaan

In verkoop

De verkoop is gestart, schrijf je nu in!!

De verkoop is gestart!

Schrijf je nu digitaal in tot vrijdag 5 juli a.s.17.00 uur.

Nu inschrijven

Loodwitmolenpad

Historisch dwarspad krijgt toekomst met gezinswoningen
Loodwitmolenpad in Koog aan de Zaan

Wie een kaart zou leggen over de Zaanstreek van vóór de industriële revolutie zou aan weerszijden van de Zaan een structuur herkennen van dwarspaden. Veel dwarspaden. Aan de westkant van de rivier zou dit doen denken aan een kam, waarvan de korte tanden allemaal leiden naar een molen. Of een voormalige molen. De lange paden brachten de mensen naar de buitengebieden, waar zij boerden of woonden. De molens richten zich met de wieken op de wind, de productie ging meestal naar het water. Daar stonden de fabrieken of pakhuizen, waar de door de molens vermalen grondstoffen voor onder meer de voedingsmiddelen-, verf- en houtverwerkingsindustrie verwerkt of verder vervoerd werden. Langs de paden volgde bebouwing, veelal arbeidershuisjes voor de gezinnen waarvan de aanwas gelijke tred hield met de economische vooruitgang van de Zaanstreek. Het stoomtijdperk bracht verbetering op allerlei vlak, maar betekende tegelijkertijd de teloorgang van het molenaarsvak. Molens raakten in onbruik en verdwenen van hun markante plek aan het einde van een pad. Waarna ook het kamkarakter van de historische Zaankaart verwaterde.
Slechts een bescheiden aantal historische paden zijn overgebleven, waaronder het Loodwitmolenpad in Koog aan de Zaan. Een reeds lang verdwenen molen en een product dat niet meer bestaat. De hoogste tijd voor een ontwikkeling die dit pad aan de Raadhuisstraat op een aantrekkelijke manier eert met woningbouw. Acht grondgebonden gezinswoningen met de kenmerken van ooit, de ruimte van nu en het comfort van de toekomst!

Acht A+++ gezinswoningen
De ruimte waar onder meer de voormalige werkplaats was van de vermaarde tweewielerhandel Moos stond, wordt benut voor woningbouw en parkeergelegenheid. Een twee-onder-één-kapwoning grenst met de voorgevel aan de Raadhuisstraat, hierachter strekt zich een blok met zes dwarskappers naar het westen. Alle woningen beschikken over een lichte doorzonwoonkamer met open keuken (casco), twee royale slaapkamers en een fijne badkamer. Alle loop- en gebruiksruimtes op de twee leefverdiepingen worden voorzien van vloerverwarming, gevoed door een geavanceerd en superefficiënt warmtepompsysteem.
De thermisch isolerende HR++ beglazing wordt gevat in kunststof kozijnen, geen onderhoud dus. Dat geldt ook voor de openslaande deuren naar de tuin. De voordeur is van geïsoleerd hout. Isolatie, materiaalgebruik en gebruiksgemak richten zich hiermee op duurzaamheid in brede zin. PV-panelen op het dak gebruiken de kracht van de zon voor gratis stroom. Fijn ter vermindering van de vaste lasten, nog vriendelijker ten aanzien van ons klimaat.

Het omliggende terrein, waar ook een zestal parkeerplaatsen beschikbaar komen voor toekomstige kopers en de gezamenlijke fietsenberging komt te staan, is gericht op de aanplant van groen, voor waterretentie en tegen hittestress, en ter bevordering van de biodiversiteit. Door de hoge bomen, lage heesters, borders en gazons beleven de bewoners, een oase van natuur in de omgeving met cultuur, op een steenworp afstand van de stad.

Deze compacte woningen zijn qua uitvoering, indeling én budget bestemd voor met name startende stellen, jonge gezinnen en fitte doorstromers. De vier tussenwoningen en twee hoekwoningen beschikken over een achtertuin op het zuiden. Weliswaar bescheiden, maar daardoor heerlijk overzichtelijk, gemakkelijk te onderhouden en toch ruim voldoende om van het buitenzijn te genieten. De tweekappers hebben óók een voortuin. Want gezellig wonen aan een winkelstraat is één, privacy is óók belangrijk.

Omgeving en bereikbaarheid
Het Loodwitmolenpad ligt dwars op de Raadhuisstraat, met de ingang recht tegenover het karakteristieke gele pand van Rijwielhandel Moos, tegenwoordig eveneens (brom-)fietsmuseum. Op deze plek rijgen de klokgevels en herenhuizen de roemrijke geschiedenis van Koog aan de Zaan aaneen. Koog aan de Zaan vormt het hart van de Zaanstreek. Hier, op de strook tussen spoor en Zaan, door de Zaankanters liefkozend 'oud-Koog' genoemd, is de dichtheid van cultuurhistorie en erfgoed het grootst. Scholen, sportverenigingen, supermarkten en andere gezinsvoorzieningen zijn altijd op fietsafstand, maar meestal zelfs lopend te bereiken. De gezelligheid van de buurtwinkels en versspecialisten, met klinkende namen als 't Zaans Kwartiertje of Toko Lapo Toba, vertegenwoordigen in- en uitheemse lekkernijen. Ideaal voor wie de dagelijkse boodschappen graag afwisselt met gemak!
Koog aan de Zaan is ook een dorp van harde werkers. Nu er allang geen ontsierende fabrieken meer aan de Zaan staan, is de aantrekkelijkheid om zo dichtbij de hoofdstad te wonen nog verder vergroot. De bereikbaarheid met zowel auto als openbaar vervoer is optimaal. Binnen vijf minuten fietsen in een trein stappen of nog net geen kwartier sturen naar de Amsterdamse ring A10 zal althans menig forens richting het oud-Koogse Loodwitmolenpad lokken!
De parkeerplaatsen zijn separaat te koop en in eerste instantie voorbehouden aan toekomstige bewoners van dit kleinschalige woningbouwproject aan het Loodwitmolenpad in Koog aan de Zaan.
Lees verder...
Bnr.
Reset
1 Blok A € 435.000

Blok A

Bouwnummer 1 - € 435.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

2 Blok A € 435.000

Blok A

Bouwnummer 2 - € 435.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

3 Blok B € 415.000

Blok B

Bouwnummer 3 - € 415.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

4 Blok B € 399.500

Blok B

Bouwnummer 4 - € 399.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

5 Blok B € 399.500

Blok B

Bouwnummer 5 - € 399.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

6 Blok B € 399.500

Blok B

Bouwnummer 6 - € 399.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

7 Blok B € 399.500

Blok B

Bouwnummer 7 - € 399.500

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

8 Blok B € 415.000

Blok B

Bouwnummer 8 - € 415.000

Beschikbaar, schrijf je nu in!

67 m2 woonoppervlakte

55 m2 perceeloppervlakte

Bekijk meer details

Zetfouten en verkocht voorbehouden

Downloads

Klik op de icoontjes om de documenten te bekijken

Documentatie per e-mail

Ontvang de bovenstaande documentatie van dit type woning per e-mail:

Ik wens documentatie per e-mail te ontvangen en mijn contactgegevens te delen met de verkopend makelaar. Ik ga akkoord met de toepasselijke privacyverklaring.

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Verzetstraat
262 m
Bushalte Willem Alexanderbrug
275 m
Bushalte Jufferstraat
482 m
Treinstation Koog Bloemwijk
514 m
Bushalte Oosterveld
548 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Bieb
873 m
r.k. basisschool De Rietvink
1.61 km
openbare basisschool Het Eiland
1.65 km
Fluxus
1.89 km
De Dijk Oost
2.86 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Albert Heijn
303 m
Gamma
464 m
DekaMarkt
712 m
Zeeman
818 m
Kruidvat
818 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Westzijderveld
941 m
Kind Zorg
2.18 km
Apotheek Wormer
4.05 km
Zorgcentrum Saendelft
4.96 km
De Kolk
5.39 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Thijssen makelaardij

Zaanstreek

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

De Hypotheekshop Zaandam

Vraag advies »

Garantie

Dit project wordt gebouwd met een Woningborg garantie.